Congres voor Lerarenopleiders 2017 ‘Opleiden voor Diversiteit en Verbinding’

logotekstgrootOp donderdag 16 en vrijdag 17 maart 2017 organiseerden de Amsterdamse lerarenopleidingen het jaarlijkse VELON Congres voor Lerarenopleiders.

Het congres was een bruisend en inspirerend evenement dat dit jaar plaatsvond op een unieke locatie in het hart van Amsterdam: aan de oevers van het IJ. In het Muziekgebouw en Hotel Mövenpick deelden zo’n 600 lerarenopleiders uit het hele land kennis en inspireerden zij elkaar, door middel van workshops, keynotes, ronde tafels, informele ontmoetingen, TEDlike talks, interactieve postersessies, etc.

Met de keuze voor Amsterdam als congreslocatie, kozen wij als de organiserende instellingen (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool iPabo, Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam) ervoor om vraagstukken die wij in onze omgeving dagelijks tegenkomen en die ons zowel uitdagen als inspireren, centraal te stellen. Die vraagstukken hebben te maken met de diversiteit in de samenleving en met de noodzaak voor ons allemaal, maar voor leraren in het bijzonder, om – met erkenning van al die diversiteit – jongeren te verbinden.

Centraal thema van het congres was daarom
Opleiden voor Diversiteit en Verbinding.

In 2 dagen en met 4 (parallel) keynotes, 6 TEDlike talks, 12 symposia, 20 ronde tafels, 33 workshops, 38 losse papers en meer dan 20 posters is er sprake van een gevarieerd programma dat volop ruimte biedt voor die diversiteit en verbinding.

Namens de Programmacommissie

Monique Volman (vz)
Marco Snoek (secr).

Het congres is georganiseerd door:

VELON2017 - Logo's instellingen totaal - 2 regels

Dit congres is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Gemeente Amsterdam.

Vereniging van Lerarenopleiders