Congres voor Lerarenopleiders 2017 ‘Opleiden voor Diversiteit en Verbinding’

logotekstgrootOp donderdag 16 en vrijdag 17 maart 2017 organiseren de Amsterdamse lerarenopleidingen het jaarlijkse VELON Congres voor Lerarenopleiders.

Het congres is een bruisend en inspirerend evenement dat dit jaar zal plaats vinden op een unieke locatie in het hart van Amsterdam: aan de oevers van het IJ. In het Muziekgebouw en Hotel Mövenpick zullen zo’n 600 lerarenopleiders uit het hele land kennis delen en elkaar inspireren, door middel van workshops, keynotes, ronde tafels, informele ontmoetingen, TEDlike talks, interactieve postersessies, etc.

Met de keuze voor Amsterdam als congreslocatie, kiezen wij als de organiserende instellingen (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool iPabo, Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam) ervoor om vraagstukken die wij in onze omgeving dagelijks tegenkomen en die ons zowel uitdagen als inspireren, centraal te stellen. Die vraagstukken hebben te maken met de diversiteit in de samenleving en met de noodzaak voor ons allemaal, maar voor leraren in het bijzonder, om – met erkenning van al die diversiteit – jongeren te verbinden.

Centraal thema van het congres is daarom
Opleiden voor Diversiteit en Verbinding.

In 2 dagen en met 4 (parallel) keynotes, 6 TEDlike talks, 12 symposia, 20 ronde tafels, 33 workshops, 38 losse papers en meer dan 20 posters is er sprake van een gevarieerd programma dat volop ruimte biedt voor die diversiteit en verbinding.

We hopen u op 16 en 17 maart aan het IJ te ontmoeten.

Namens de Programmacommissie

Monique Volman (vz)
Marco Snoek (secr).

Inschrijven
Programma
Congresthema & Programmalijnen
Congresbijdragen (deadline 1 november 2016)
Locatie
Congresorganisatie & Contact

Het congres wordt georganiseerd door:

VELON2017 - Logo's instellingen totaal - 2 regels

Dit congres is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Gemeente Amsterdam.

Vereniging van Lerarenopleiders