Petra Stienen

Durf over te steken!

Petra Stienen weet alles van grenzen oversteken. Als vierjarig meisje liep ze al het huis uit om te ontdekken wat er achter de spoorwegovergang lag in haar geboortestad Roermond.

Regelmatig fietste ze met haar moeder naar Neer het dorp van haar grootouders aan de andere kant van de Maas. Later trok ze de wijde wereld in, en via Londen, Cairo, Damascus kwam ze weer terug in Den Haag. En ontdekte ze hoe in de tussentijd de wereld in haar wijk de Donderberg was komen wonen. Tijdens haar activerende openingstoespraak neemt ze ons mee op deze reis over grenzen heen. En laat ze zien welke lessen ver weg en dichtbij te leren zijn voor het Nederlandse onderwijs in 2018.

Petra Stienen is publiciste, zelfstandig adviseur en Arabiste. Haar kracht ligt in het verbinden van mensen op basis van hun eigen verhalen en drijfveren. Haar jarenlange ervaringen als diplomate in de Arabische wereld en spreekster in binnen- en buitenland komen hierbij goed van pas. Ze geeft strategisch advies over beeldvorming en communicatie, persoonlijk leiderschap en diversiteit voor diverse opdrachtgevers bij bedrijven, ministeries, gemeenten, ambassades, NGOs. Ze is 1 dag per week senator voor D66. Ze komt uit Roermond, ze schreef drie boeken waaronder Terug naar de Donderberg. Portret van een Wereldwijk (2015). Meer info www.petrastienen.nl

Inschrijven
Programma
Keynotes
Bijzondere traktaties

Locatie
Uitnodiging voor inhoudelijke congresbijdragen

Home

Vereniging van Lerarenopleiders